Bodrum Rehberi

30.09.2019
Bodrum Rehberi

Ülkemizin cennet köşelerinden biri olan ve her yıl yerli ve yabancı turistlerin akın akın geldiği Bodrum güzel Muğla’nın 13 ilçesinden biridir. Deniz, kum, güneş ve tatil kavramlarının akla ilk getirdiği yer olan Bodrum’a âşık olmamak ve bir kez gelmek asla mümkün değildir. Adeta bir tuval gibi görünen mavi beyaz evleri, tertemiz denizi ve plajları ile kesinlikle cennetin yeryüzü yansımalarından biridir Bodrum… İnsana huzur veren sokakları, oldukça sıcakkanlı yerli halkı ile bambaşka duyguların yaşandığı en güzel tatil beldesidir.

Bodrum ülkemizin yaklaşık olarak altı ay boyunca yaz ayını doyasıya yaşamanızı sağlayan hatta kış aylarında televizyonlarda denize girenleri görüp imrenilen bir iklime sahiptir. Ülkemiz halkında ve Türkiye’yi bilen yabancıların en çok tatil için gittiği yer Bodrum olarak karşımıza çıkmaktadır. Mevsim kavramının pek olmağı Bodrum’a yaz kış rahatlıkla gidebilirisiniz.

Bodrum’un Havası

Bodrum güneşi ve havası ile huzur veren ve yıl boyu yaşadığınız yorgunluktan kurtulmanızı sağlayan efsane beldedir. Yaz aylarında oldukça sıcaktır. Termometreler 40 dereceyi gösterebilmektedir. Genellikle Akdeniz iklimi hâkimiyet sürer. Yani kış aylarında doğuda karlar insan boyu olduğunda Bodrumda güneş tatlı tatlı gülümsemeye devam etmektedir. Çünkü en soğuk Bodrum kışında bile sıcaklıklar 10 veya 15 derece altında olmamaktadır. Bu güzel havaları değerlendirip huzur dolu bir tatil geçirmek isteyenler için kiralık villa seçenekleri sunulmaktadır. Bu villalarda tatilinize değer katacak her türlü imkanı bulabilirsiniz.

Bodrum Farkı

Bodrum yılda ortalama 1,5 milyon kadar turisti ağırlamaktadır. Tatilciler için bodrumun en güzel yanı tercih edeceğiniz alanlara göre isterseniz insan selinde kaybolabilirsiniz isterseniz de huzuru kolaylıkla bulabilirsiniz. Gündüz deniz, kum, güneşin tadını çıkardıktan sonra akşamda oldukça aktif olan gece hayatı ile eğlenmeye devam edebilirsiniz.

Ayrıca Bodrum çok fazla sayıda aşk şarkısına konu olmuş bir yerdir. En güzel aşkların yaşandığı bu tatil beldemiz pek çok ziyaretçisi için yeni başlangıçların yaşandığı ve unutulmayan anıların olduğu bir yerdir.

Cumhuriyetin ilanı ile Bodrum adını alan ve geçmişi Mö 650 yıllarına kadar dayanan bu harika mekanda tarihi ve doğal güzelliklerin bütünleşmesine hayran kalacaksınız. Tatilinizden biraz vakit ayırarak mutlaka Bodrum’un size sunduğu tüm güzellikleri görmeye çabalayınız.

Bodrum’da Nerede Kalınır?

Yaz aylarında oldukça fazla ilgi gören bir ilçe olan Bodrum tatilciler için tüm güzelliklerin bir arada yaratılmış olduğu harika bir yerdir.  Bodrum’da farklı konaklama seçenekleri bulunmaktadır. Bu seçenekler arasındankiralık villa seçeneğini değerlendirip oldukça rahat mekanlarda kalarak Bodrum’un tadını doyasıya yaşamanız mümkündür. Her bütçeden yerli ve yabancı turiste hizmet veren Bodrum’da mutlaka rahatınıza göre veya bütçenize göre bir kiralık villa bulabilirsiniz. Unutmamanız gereken tek şey aşırı yoğun olan dönemlerde mutlaka ön rezervasyon ile yer ayırmanız olacaktır. Aksi halde kalacak yer bulmanız çok zor olabilir.

Bodrumda Görmeniz Gereken Yerler

Bodrum’da görmeniz gereken beldelere kolaylıkla ulaşmanız adına otogarlardan her zaman araç bulabilmektesiniz. Ünlülerin ve tatilcilerin en sık uğradığı yerlerden olan Türkbükü, Yalıkavak, Bitez, Gümbet, Gümüşlük, Turgutreis, Torba, Mazı, Yalıçiftlik, Ortakent, Akyarlar plajları ve koyları ile çok fazla ilgi görmektedir.

Bunların yanı sıra Tavşan adasını, süngerci mahallesi ile çok ziyaret edilen ve yel değirmenleri ile eşsiz bir manzara sunan Yalıkavak mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında yer almalıdır. 

Yaz ayları boyunca Bodrum genelinde pek çok festival düzenlenmektedir. Bu festivaller ile çok eğlenebilirisiniz. Ayrıca Bodrum’da dans gösterileri, yelken yarışları da düzenlenmektedir. Eğer yelkene ilginiz var ise yarışlara katılabilir veya isterseniz eğitimini alabilirisiniz.

Bodrum’un Farklı Lezzetlerini Tatmalısınız

Bodrum’a gittiğiniz zaman eşsiz mutfağından mutlaka tatmalısınız. Çünkü Bodrum mutfağında Rum ve Türk tatlarının harika bir karmasını göreceksiniz. Lezzetler ağzınızda adeta dans edecekler. Balık çorbaları, kabak çiçeği dolması, çökertme kebabı, çeşitli bitkilerle yapılan yemekler, ahtapot mezeleri ve çorbası, acı ot kavurma, börülce, bamya, farklı salatalar, mezeler ve zeytinyağlılar ile mest olacaksınız.

Anasayfa
Telefon
Whatsapp
WhatsApp
×Müşteri Temsilcileri
XREZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Gece Sayısı0 Gece
  • Konaklama Tutarı0 Gece
  • Kısa Konaklama Ücreti0₺
  • İndirim Tutarı0₺
  • Toplam Tutar0₺
  • Ön Ödeme0₺
  • Giriş Ödenecek0₺
  • Hasar Depozitosu